Tietoa meistä

Yrittäjän tarina

 

 

Perustin Proverbial Oy:n jo opiskeluaikana, kun kääntäjälle oli kysyntää. Valmistuin englannin kääntäjäksi (FM) Helsingin yliopistosta 2001 ja tiedottajaksi (MTi) Markkinointi-instituutista vuonna 2007.

Olen tehnyt asiakkaille erilaisia viestintäalan töitä jo toistakymmentä vuotta. Viestintätyöt ovat kuitenkin monipuolistuneet koko ajan. Halusin lisää käytännön taitoja, kun asiakkailta alkoi tulla enemmän kyselyitä taittotöistä ja graafisista hommista. Valmistuin 2019 AEL:stä mediapalveluiden toteuttajaksi. Voin tarjota asiakkaille myös kotisivuja, somea, taittoa, valokuvausta ja mitä nyt eteen tuleekaan.

Yrittäjä Minna Lehtipuu omistaa Proverbial Oy:n
Proverbial Oy:n omistaa yrittäjä Minna Lehtipuu.

Kuvankäsittelytaidoille on ollut paljon käyttöä myös omassa yrityksessäni. Nimellä Gift Gourmet toimii omistamani lahjapalvelu, jonka kuvat ovat suurimmaksi osaksi ottamiani.

Halusin vahvistaa viestinnän osaamistani laajemminkin ja pääsin Helsingin Yliopiston politiikan ja viestinnän maisteriohjelmaan. Valtiotieteen maisteriksi (VTM) valmistuin alkuvuodesta 2021. Yliopistolla kiinnostukseni kohdistui kriisiviestintään, sosiaaliseen mediaan ja ajankohtaisiin ilmiöihin, kuten vihapuheeseen ja informaatiovaikuttamiseen, erityisesti visuaalisen viestinnän kautta. Maisterintutkielmani tein kuvan roolista vaikuttamiseen pyrkivien verkkouutisten yhteydessä. 

Pitkä käytännön työkokemus yrittäjänä, asiakaspalvelussa ja erilaisten projektien vetäjänä antaa oman lisänsä ammatilliseen osaamiseeni.

Taustallani on yrittäjistä koostuva verkosto. Se mitä en itse osaa tehdä, saadaan toiselta yrittäjältä. Asiakkaalle tuotetaan valmis kokonaisuus ja yksi lasku, vaikka projektia olisi tekemässä useampi yrittäjä. Tämä toimintamalli on toiminut hyvin.

Sain neljä vuotta sitten Suomen Yrittäjien kultaisen ansioristin 20-vuotisesta yrittäjän taipaleesta. Alunperin pieni käännöstoimistoni on kokenut monenlaisia muutoksia, mutta yksi on pysynyt: minulle asiakas on keskiössä.

Tyytyväinen asiakas on kultaakin kalliimpi. Itse uskon, että pieni yritys palvelee paremmin.

 

 

Tervetuloa asiakkaaksemme!